Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Lambe Alabakovski

More od solzi

B        D#       F
Тонам во море од солзи

          B
солзи на љубовта

       D#    F
Горе на небо со ѕвезди

          B
те сакам пишува

Gm         F         D#
Негде далеку во осамен дел од градот

    F      Gm
Две усни треперат

Gm         F           D#
И место нежно да љубат тие време губат

 F       Gm
И пак се караат


И по кој пат се зборува за истите грешки
Само се трошат зборови
Усни служат да раскажат за љубовни мисли
И да ја покажат љубовта

D#      F        Gm
И пред да те бакнам ти ми велиш

    D#  F    B
Каде беше вчера ти

реф.


Усни затвориUsni zatvori
Слушај песна како те галиSlusaj pesna kako te gali
Со нежни стиховиSo nezni stihovi
Почуствувај го ритамот на срцето мое
и очи затвори

И пред да те бакнам ти ми велиш
Каде беше вчера ти

реф.

Gm  F   B
Aaaa,aaaa

     D#       Gm
Тонам јас во љубовта

   F     B
aaaa,aaaa

       D#
Те молам биди среќна

B
Сакај ме

   D#   F
Без сомнежи

B
Сакај ме

  D#    F
И јас те сакам

<< Povratak