Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Јас не сум виновен

Toše Proeski

Јас не сум виновен

[Verse]

Bm     A
Често мојот поглед лета
G     A     Bm
Преку туѓи рамена до тебе
Bm     A
Нога преку нога седиш
G     A     Bm  A  G
 И не погледнуваш во мене

Em      Bm
Илјада лица и ти
Em        F#
Сонце во ноќ меѓу нив

Bm     A
Бегајќи цел живот
   G     A     Bm
Ко за инат сe ме навраќа на тебе
Bm      A
Јас сум само патник којшто
G     A     Bm  A  G
Нема ништо свое освен себе

Em      Bm
Можам да прифатам сe
Em        F#
Толку сум слаб на тебе

[Chorus]

      G  A
Јас не сум виновен
G/B  A      Bm    A D
Ти ми требаш како добар ден
    G   A G/B A   D   A D
И после сe да сме сами под ѕвездите
     Em   F#     Bm  A G
На чекор од тебе а никако до тебе
     Em7 A G/B  A    Bm
Јас не сум виновен што ти си ми сe

[Verse]

Bm     A
Често мојот поглед лета
G     A     Bm
Преку туѓи рамена до тебе
Bm     A
Нога преку нога седиш
G     A     Bm  A  G
И не погледнуваш во мене

Em      Bm
Можам да прифатам сe
Em        F#
Толку сум слаб на тебе

[Chorus]

      G  A
Јас не сум виновен
G/B  A      Bm    A D
Ти ми требаш како добар ден
    G   A G/B A   D   A D
И после сe да сме сами под ѕвездите
     Em   F#     Bm  A G
На чекор од тебе а никако до тебе
     Em7 A G/B  A    Bm
Јас не сум виновен што ти си ми сe

<< Povratak