Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Кој ли ти гризе образи

Toše Proeski

Кој ли ти гризе образи

[Verse]

Bm
Фатена жива
  F#
На сопствена мамка
          Bm
Ко евтина слика во прескапа рамка
   Em     A
Да спасиш нешто бар што можеш
F#       B5 A5 G
Наместо да ми признаеш
  F#      Bm
Од лага во лага тонеш

Bm
Лажливо срце
  F#
Ќе застрани лесно

Во секоја ширина
Bm
Пак му е тесно
  Em     A
А твоето чука како на Јуда
F#        B5 A5 G
Само во ритам на измама
  F#      Bm
Но не можам да ти судам

[Chorus]

Bm       Em
Кој ли ти гризе образи?
A       D
Чиј ли траг на вратот криеш?
G      Em
Како по него можеш ти
F#       Bm A G F#
До мене да си и мирно спиеш?
Bm      Em
Кому ли си се ветила?
A        D
Сe што ми зема кај го даде?
G       F#     Bm
Мила за колку ли ме продаде?

[Verse]

Bm
Лажливо срце
  F#
Ќе застрани лесно

Во секоја ширина
Bm
Пак му е тесно
  Em     A
А твоето чука како на Јуда
F#        B5 A5 G
Само во ритам на измама
  F#      Bm
Но не можам да ти судам

[Chorus]

Bm       Em
Кој ли ти гризе образи?
A       D
Чиј ли траг на вратот криеш?
G      Em
Како по него можеш ти
F#       Bm A G F#
До мене да си и мирно спиеш?
Bm      Em
Кому ли си се ветила?
A        D
Сe што ми зема кај го даде?
G       F#     Bm
Мила за колку ли ме продаде? (x2)

<< Povratak