Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Студена

Toše Proeski

Студена

[Verse]

    E
Во овој шарен ред од солитери
 C#m
Студот по тебе се мери
A          B
Сите велат ти си ледена
    E
А тебе секогаш те гледам сама
C#m
Шеќерче во вид на дама
A             B
Баш си слатка, но и студена

     A         B
И гледам секој жив по тебе само се крсти
  A         B
И баш би сакал да те допре со прсти

E - C#m - A - B

  E
Јас не сум тип за авантури
C#m
Ти ги раѓаш моите бури
A            B
За мене ти, знам си медена
      A        B
А јас сум само тој што на тебе се пали
A          B
Јас сум тој што во глава ти фали

[Chorus]

   E      C#m
Тој поглед се ми значи
   A      B
Ќе ти дарам топла душа
    E      C#m
Твоeто срце лед што зрачи
    A      B
Ќе се стопи, ќе ме слуша
   E     C#m
И би дарил вишни неба
    A       B
Дај ми место покрај себе
    E       C#m
Ти си сонот што ми треба
   A     B
Никој не е како тебе

E   C#m    A
И ледена, и медена
  B      E
Се правиш своја-а
    C#m    A
Но вечерва ќе посакаш
 B
Да бидеш моја 

E   C#m    A
И ледена, и медена
 B     E
И каква да си
     C#m     A
Верувај ми, ќе нема кој
 B
Кој да те спаси

[Verse]

    E
Во овој шарен ред од солитери
 C#m
Студот по тебе се мери
A          B
Сите велат ти си ледена
    E
А тебе секогаш те гледам сама
C#m
Шеќерче во вид на дама
A             B
Баш си слатка, но и студена

     A         B
И гледам секој жив по тебе само се крсти
  A         B
И баш би сакал да те допре со прсти

[Chorus]

   E      C#m
Тој поглед се ми значи
   A      B
Ќе ти дарам топла душа
    E      C#m
Твоeто срце лед што зрачи
    A      B
Ќе се стопи, ќе ме слуша
   E     C#m
И би дарил вишни неба
    A       B
Дај ми место покрај себе
    E       C#m
Ти си сонот што ми треба
   A     B
Никој не е како тебе

E   C#m    A
И ледена, и медена
  B      E
Се правиш своја-а
    C#m    A
Но вечерва ќе посакаш
 B
Да бидеш моја 

E   C#m    A
И ледена, и медена
 B     E
И каква да си
     C#m     A
Верувај ми, ќе нема кој
 B
Кој да те спаси

Solo:

e|----------------------------------------------------------|
B|-5--7--9-7-5----------------------------------------------|
G|----------------6--8--9-8-6---6--8-9---6--8-9---8--9-11-8-|
D|----------------------------------------------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

e|----------------------------------------------------------|
B|------5-----7-----9-7--5-4----2----4----5-4--2------------|
G|-----------------------------------------------4----------|
D|----s6---6s7---7s9----------s2---s4---s6------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

e|---------------------9-----------------11-----12-----19---|
B|----10----10----10-----12-10-9----------------------------|
G|-------------------------------11---9s11--11s13--13s20----|
D|-9s11--9s11--9s11-----------------------------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

      A        B
А јас сум само тој што на тебе се пали
A          B
Јас сум тој што во глава ти фали

[Chorus]

   E      C#m
Тој поглед се ми значи
   A      B
Ќе ти дарам топла душа
    E      C#m
Твоeто срце лед што зрачи
    A      B
Ќе се стопи, ќе ме слуша
   E     C#m
И би дарил вишни неба
    A       B
Дај ми место покрај себе
    E       C#m
Ти си сонот што ми треба
   A     B
Никој не е како тебе

E   C#m    A
И ледена, и медена
  B      E
Се правиш своја-а
    C#m    A
Но вечерва ќе посакаш
 B
Да бидеш моја 

E   C#m    A
И ледена, и медена
 B     E
И каква да си
     C#m     A
Верувај ми, ќе нема кој
 B
Кој да те спаси

<< Povratak