Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski

Рани на усните

[Intro]

e|----------------------------------------------------------|
B|----------------------------------------------------------|
G|----4-6-7s9--7-7-----6-7--9s11--9s11--9~~----s7-7-6---7--7|
D|-s4---------------s9--------------------------------9-----|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

e|----------------------------------------------------------|
B|----------------------------------12-14-15b17--15-15------|
G|-7-6-----6--6------6--7-7------s11--------------------s16-|
D|-----9-8---------4----------------------------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

e|----------------------------------------------------------|
B|-14-15--17b19~-17b9r17--17~~--s15-15-14p12-15--15--14-14--|
G|----------------------------------------------------------|
D|----------------------------------------------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

e|----------------------------------------------------------|
B|-12p11-14--14------14-15--12~~~---------------------------|
G|----------------11----------------------------------------|
D|----------------------------------------------------------|
A|----------------------------------------------------------|
E|----------------------------------------------------------|

[Verse]

Bm            C#
Од мене никој подобро не те знае
         Em  F#      Bm
Кога ке ги свиеш веѓите нешто смислуваш
Bm             C#
Никој жив не ја чита лесно како ти
         Em  F#      Bm
Книгата на моите слабости, но се преправаш


Em        Bm
Невера во коса ти мириса
  Em  G       F#
На кошула копче ти скинала

[Chorus]

    Bm        Em
Рани на усните, но не се од мене
 G        F#
а срце по тебе во гради ме гребе
  Bm  F#
ќе издржам

     Bm        Em
Солзи во очите, со друг во ноќите
 G        F#
а мене ме лажеш, и што и да кажеш
  Bm
ќе преболам

[Verse] Modulation Bm-Cm

Cm             D
Никој жив не ја чита лесно како ти
         Fm  G       Cm
Книгата на моите слабости, но се преправаш


Fm        Cm
Невера во коса ти мириса
  Fm  Ab      G
На кошула копче ти скинала

[Chorus]

    Cm        Fm
Рани на усните, но не се од мене
 Ab       G
а срце по тебе во гради ме гребе
  Cm  G
ќе издржам

     Cm        Fm
Солзи во очите, со друг во ноќите
 Ab        G
а мене ме лажеш, и што и да кажеш
  Cm
ќе преболам

[Solo]

[Chorus]

    Cm        Fm
Рани на усните, но не се од мене
 Ab       G
а срце по тебе во гради ме гребе
  Cm  G
ќе издржам

     Cm        Fm
Солзи во очите, со друг во ноќите
 Ab        G
а мене ме лажеш, и што и да кажеш
  Cm
ќе преболам

 Ab        G
а мене ме лажеш, и што и да кажеш
    Cm
ќе преболам

<< Povratak