Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Соба за тага

Toše Proeski

Соба за тага

[Intro]

Bbm - Ebm - Ab - Fm
Bbm - Gb - Ebm - Fm x2

[Verse]

Bb
Сега, се одлучив така

а уште тебе те сакам,
Fm
по една минута бурна

ти мојот живот го урна
Ebm
А мракот боли ко лага

и не знам зошто да станам
Ebm  Fm      Gb
зар таа соба за тага
     Ab
гледа на западна страна

[Chorus]

Bbm   Ebm      Ab
Помеѓу врати и прозорци
      Fm
на кревет спомени лежат
Bbm   Ebm    Ab
тука се моите чекори
    Fm
но како олово тежат

Bbm      Ebm
Моја си замка паднав и спијам
Ab       Fm
сите си мислат дека се кријам
Bbm      Gb
нема да пројде само од себе
Ebm     Fm
сe ме боли после тебе (x2)

[Verse]

Bb
Тука од луѓето бегам

а, ништо твое јас немам
Fm
бар твоја сенка да видам

во твојот шепот да бидам
Ebm
А мракот боли ко лага

и не знам зошто да станам
Ebm  Fm      Gb
зар таа соба за тага
     Ab
гледа на западна страна

[Chorus]

Bbm   Ebm      Ab
Помеѓу врати и прозорци
      Fm
на кревет спомени лежат
Bbm   Ebm    Ab
тука се моите чекори
    Fm
но како олово тежат

Bbm      Ebm
Моја си замка паднав и спијам
Ab       Fm
сите си мислат дека се кријам
Bbm      Gb
нема да пројде само од себе
Ebm     Fm
сe ме боли после тебе (x2)

Ebm  Fm      Gb
Зар таа соба за тага
     Ab
гледа на западна страна

<< Povratak