Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - Sviri mi brate cigane

Makedonske Pesme

Sviri mi brate cigane

Песна: Свири ми брате цигане
Изведува - Росана и Ферус
Обработка : Радко Кузманов - Македонија


Интро: |Em Hm| Em Hm| C G | Am | G

G         Cm   D  G
Овие пусти времиња што ни сторија
            Cm  D  G
Капка по капка радоста ни ја испија
C
Денес на слава овде сме 
        Hm  G
Кај ќе сме утре кој знае
G           D
Денес сме здрави живи сме
     G
утре може не

РЕФ:
Em       Hm
Затоа сивири за мене 
Em       Hm
Свири ми брате цигане
C       G
запри го малку врeмето
Am       G
допри го малку срцето

Em       Hm
Затоа сивири за мене 
Em       Hm
Свири ми брате цигане
C        G
свири бал малку песната
Am    C   D Cm G
да ми ја стопли ду-ша-та


G         Cm   D  G
Овие пусти времиња што ни сторија
            Cm  D  G
Капка по капка радоста ни ја испија
C
Денес на слава овде сме 
        Hm  G
Кај ќе сме утре кој знае
G           D
Денес сме здрави живи сме
     G
утре може не

РЕФ:
Em       Hm
Затоа сивири за мене 
Em       Hm
Свири ми брате цигане
C       G
запри го малку врeмето
Am       G
допри го малку срцето

Em       Hm
Затоа сивири за мене 
Em       Hm
Свири ми брате цигане
C        G
свири бал малку песната
Am    C   D Cm G
да ми ја стопли ду-ша-та

<< Povratak