Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Molika - Nika Nika Marika

Molika

Nika Nika Marika

Боже, боже што ми стори,
уште срце да ми гори?
Да сонувам нејна лика,
да ја сонувам Марика?

Ника, Ника, Ника, убава Марика,
ми остави само слика.
Ми избега мојата Марика
со два нови свршеника.

Малку беше што те молев
и на тебе што ти зборев.
Малку беа куќи, дворој,
мојте песни, мојте зборој.

Ника, Ника, Ника, убава Марика,
ми остави само слика.
Ми избега мојата Марика
со два нови свршеника.

Боже, боже што ми стори,
уште срце да ми гори?
А јас немам толку сила
да те вратам, моја мила.

Ника, Ника, Ника, убава Марика,
ми остави само слика.
Ми избега мојата Марика
со два нови свршеника.

<< Povratak