Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Eye Cue

Ubava

A#m         F
Не, јас стварно вака не можам
F#      G#     C#
Илјада петсто зборови и пак
G#     C#
Не те разбирам
 
C# C
 
A#m      F
Ми доаѓа да си полудам
F#     G#     C#
Да се спакувам и одлетам
G#     C#
Таму негде сам
 
G#         C#   G#  A#m
И кога ќе те видам убава, убава моја
       D#m        F#
Заборавам на се, те гледам само тебе
G#         C#   G#  A#m
И кога ќе те видам убава, убава моја
       D#m   F#   C#
Толку лесно светот го заборавам
A#m    D#m   F#   C#
Длабоко во тебе јас потонувам 
 
G#         C#   G#  A#m
И кога ќе те видам убава, убава моја
       D#m        F#
Заборавам на се, те гледам само тебе
G#         C#  G#  A#m
И кога ќе те видам убава, убава моја
       D#m    F#   C#
Толку лесно светот го заборавам
A#m     D#m   F#   C#
Длабоко во тебе јас потонувам 
 
C#
 
A#m   F      F#
Води ме, не ме прашувај
  G#  C#  G#     C#
Ти знаеш добро да ме возиш не се преправај
 
C# C
 
A#m  F    F#
И еве ќе ти признаам
G#    C#    G#      C#
Понекогаш не можам да те поднесам
 
G#          C#  G#  A#m
И кога ќе ми речеш убава, убава моја
       D#m        F#
Заборавам на се, те сакам само тебе
G#         C#   G#  A#m
И кога ќе ми речеш убава, убава моја
       D#m   F#   C#
Толку лесно светот го заборавам
A#m   D#m    F#    C#
Длабоко во тебе јас потонувам 
 
A#         D#   A#  Cm
И кога ќе ми речеш убава, убава моја
       Fm         G#
Заборавам на се, те сакам само тебе
A#         D#   A#  Cm
И кога ќе ми речеш убава, убава моја
       Fm    G#   D#
Толку лесно светот го заборавам
Cm     Fm    G#   D#
Длабоко во тебе јас потонувам

<< Povratak