Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Arhangel - Dno

Arhangel

Dno

E  D    C   D
Очи бистри, очи паметни,
E   D   C
дали е ова свет кој ве радува?
E    D    C    D
Немам зборови да ви опишам
E      D       C  
што чувствувам.

A , E x2

E     D   C    D
Не знаев како да дојдам до тебе,
E   D   C  
се има сега друго значење.
E   D   C      D
Се што помислив, се што посакав,
 E   D   C
се заборавив.

A, E, D, C x4

E     D    C     D
Мислев, ја љубам, а јас ја гризав,
E     D   C
гризав до крв, до самото дно.
E     D    C   D
И без да заплаче, низ нежен шепот 
E     D   C
      ми прости се.

A, E, D, C x4

E    D    C     D
Мислев ја љубам, а јас ја гризав,
E     D   C  
гризав до смрт, до самото дно.

E  D    C   D
Очи бистри, очи паметни,
E   D   C
дали е ова свет кој ве радува?
E   D   C      D
Се што помислив, се што посакав,
 E   D   C
се заборавив.

<< Povratak