Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Solzi pravat zlaten prsten

Toše Proeski

Solzi pravat zlaten prsten

E  G# C#m H A E
Ќе ти кажам тајно една вистина
Ништо не е трајно па ни љубовта
C#m  G# Hm C#
Оди не се враќај, веќе никогаш
Am  E  H7 E
Јас ќе најдам начин да заборавам
 
Ти си како река, брзаш некаде
А јас уште чекам нешто повеќе
Сакам да си среќна, да се радуваш
Јас ќе најдам начин да заборавам
 C  G
Солзи прават златен прстен
C   G
Мојот проштален дар
Dm  C  G
Да те чува дури патуваш
Dm  C  G
Место мене да те допира
 
Ти си како река, брзаш некаде
А јас уште чекам нешто повеќе
Сакам да си среќна, да се радуваш
Јас ќе најдам начин да заборавам
 
Солзи прават златен прстен
Мојот проштален дар
Да те чува дури патуваш
Место мене да те допира

<< Povratak