Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Твоите бакнежи на моите бели кошули

Toše Proeski

Твоите бакнежи на моите бели кошули

 
Hm F#m G D
G A D

D  Hm  G  D
Прости ми што те навредив
 Hm  G A D
со ништо веќе не би погрешил
Hm   F#m G   D
Моите зборови заборави ги
G    A    D    A
ко да не ни биле кажани
 
Бакни ме и прегрни ме
ја признав веќе душо вината
Дај не мачи ме ајде прозбори
Во нас верува судбината
 
D      Hm        D
Твоите бакнежи на моите бели кошули
       Hm    D
Цела ноќ ми будат спомени
  G        D
Две недели разделени и осамени
  Hm G A D
Зар некој може да те замени?
 
Снегови стојат меѓу нас
со бакнеж можеш да ги растопиш
Срце сонува и ќе направи мост
од твоите нежни прегратки<< Povratak