Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Naj naj

Toše Proeski

Naj naj

Dm     C    F
Чекорев по нејна улица
   A     Dm
Како блажен месечар
       A     Dm  A
И со стапки среќата ја мерев
Мислата ми годеше
Колку ли уживаше мојта драга синоќа со мене
 
Есенските дождови наполниле олуци
Сѐ е влажно, а во душа гори
Колку среќа небеска во крвта моја балканска
Таква среќа дури страв ми створи

Рефрен:
   Dm   C    F    A 
Дај, дај ми свои усни да ги љубам
Нај, нај, сѐ до зори злато мое...
Рај, рај е покрај тебе, штом те сакам 
Знај, знај сѐ ми годи безмерно...
 
Дај, дај ми свои крилја јас да летнам
Нај, нај, сѐ до зори злато мое
Рај, рај во твоите очи ѕвезди бројам
Крај, крај не ќе дојде никогаш...
 
Застанав пред твојта капија, срцето да го напијам
Да се смири трепет на рака
Врз неа заспала свила разлеана 
Дали знае колку ја сакам?
 
В постела гушнати
Излишни се зборови
Затварам очи
Сонувам во боја

Рефрен /X2

<< Povratak