Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski

Morska zvezdo

Gm      
Одам по патот што го сонив
          D
лево љубов, а десно музика
Cm          D
Нема да кажам колку добив
D           Gm
и чија во џебот, чувам слика

 
Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
D#           D        
Се колнам во песните мои
D#          D  D#         D   
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
Cm        D
Штом есента расипе сѐ
 
 Gm         
Морска ѕвездо каде си сега  
 F             D#             D              
дури ветрот игра со лисја, зошто писма ти не ми пишуваш
Gm
Морска ѕвездо дали ме памтиш
F              Cm         D        
дали солза образ ти краси, кога име ќе ми споменат?
 
Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
Се колнам во песните мои
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
Штом есента расипе сѐ
https://lyricstranslate.com

<< Povratak