Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Makedonske Pesme - Goce Nikolovaki

Serenada

 C         G
Тивка ноќ е, сите спијат,
        C
само ние двајцата не,
   C    G
јас и мојата гитара
  F    C
под твоето пенџере.
 
   G      C
Тивко свирам за да можеш
  G      C 
да ме чуеш само ти,
  F       C
колку љубам ќе ти кажат
   G    C  
моите звучни акорди.

Ако чуеш, мила моја,
нека светне пенџере,
јас ќе бидам среќен, мила,
како да си крај мене.

Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
моите звучни акорди.

Оваа моја серенада
тебе ти ја дарувам,
мирен сон и добра ноќ
мила ти пожелувам.

Тивко свирам за да можеш
да ме чуеш само ти,
колку љубам ќе ти кажат
моите звучни акорди.

<< Povratak