Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Сашо - Пијан и млад

Сашо

Пијан и млад

Hm  G     D    A
Седми ден, лесно дишам те заборавам
седми ден, вртам љубовен лист
седма ноќ, каде спиеш не помислувам
седма ноќ, не се јавувам
Em   A
(ууууу оу оу ооо)

Рефрен:
Hm     G   
Цела недела тебе не те сонувам
D   A
не, и не, готово е
цела недела име не ти спомнувам
не, и не, слушни ме
Цела недела тебе не те сонувам
не, и не, помина се
цела недела животот го живеам
сам, и сам, пијан и млад

Успевам, сите други да ги убедам
дека сум љубел погрешно
Ама Бог тешко дека ќе го излажам
знае тој дека пијам за нас

(ууууу оу оу ооо)

Рефрен --> Соло --> Рефрен /x3

<< Povratak