Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Risto Samardziev - Bela

Risto Samardziev

Bela

Акордите се свират разложено.
Увод
Am - C - Dm - F - Dm - G - F - E(E7)

Am     C
Еј, моме, еј девојче
Dm      F    
севдо прва, росно кокиче,
Dm      G
кој сокак поминуваш,
F         E       Am
кој конак ноќва минуваш.

Am       C
Дал' помниш, дал' ме сонуваш
Dm       F   
Дал' име мое спомнуваш
Dm       	G
Ил' љубиш ил' се даруваш
   F         E			Am
за име нит' за пари прашуваш, еј...(Am  Dm)

Am         C
Бела трага, бела прашина
Dm         F   
бела зима, бела белина.
Dm          G
Бел ат пред порта помина,
F         E7         Am
и на него, либе замина.

Am        G
Јас по тебе фаќам у света,
Dm        F
лето осмо, зима девета
Dm          G
Девет песни, бел мој галебе,
F		E7          Am
пратив абер, либе, по тебе јас. (Am  Dm)

C    G
Дојди си, дојди ми
Dm       G          C  
подај рака и не зборувај
      F          C   G
гушни ме и само одголувај.

C    G
Дојди си, дојди ми
Dm        G
подај рака и не зборувај
C      F        E7   
гушни ме и само тииииии, одсонувај

------------------------------------------------------
СОЛО- Am - C - Dm - F - Dm - G - F - E(E7)
------------------------------------------------------

Am      C
Пат долг, бели темници,
Dm      F   
очи бели, бели зеници,
Dm          G
луѓе грешни, случки погрешни,
F            E          Am
еден свет за многу вистини.

Am          C
Многу песни, малку причини,
Dm         F   
море народ, саде тишини
Dm        G   
срце чука, очи копнеат,
F		E7           Am
да те видат, да те донесат, еј..

Am       C
Бела чума ич не остава,
Dm        F   
ниту моли, ниту простува,
Dm      G
Еј моме, еј девојче
F          E7
севдо прва, росно кокиче.
Am      C
Еден лек само лекува
Dm           F   
тој што силно, силно верува,
Dm      G        F     E7
тргни и полетај без страв,
		Am
All you need is love.

C    G
Дојди си, дојди ми
Dm       G        C  
подај рака и не зборувај
      F          C   G
гушни ме и само одголувај.

C    G
Дојди си, дојди ми
Dm        G
подај рака и не зборувај
C      F        E7   
гушни ме и само тииииии одсонувај


<< Povratak