Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Македонске песме - Битола, мој роден крај

Македонске песме

Битола, мој роден крај

Битола, мој роден крај
во тебе сум родена, за мене си рај.

Рефрен:
Битола, мој роден крај
јас те сакам од срце занј.
Битола, мој роден крај
јас те сакам, за тебе пеам.

Многу градови, села јас пројдов
како тебе мил за мене, нигде не најдов.

Уште како дете по тебе одев боса
во тебе пораснав граде, јас не сум ти гост.

Има ли кој граде мој
збогум да ти каже, да не заплаче?!

<< Povratak