Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Slave Dimitrov

Cija si

F#m C#
Има еден дом, сред жолто лисје
C# F#m
Стаен е тој во сите мисли
F#m Hm E
покрив тој е твој и кошмар тој е мој
A
редок миг пред куќен праг
Hm C#
скриен поглед толку драг,ко пој

Секој ден си ти под иста стреа
гулаб без лед во воздух смеа
ладна како лед, а бујна како цвет
стојам долго, долго јас
гледам чудно и без глас, ко нем.

Реф:
F#m Hm E A
Чија си, на кого радости му носиш
F#m Hm C#
ѕвезда си во некој облак како ...
F#m Hm E A
Чија си и кој ти гали долги коси
F#m Hm C# F#m
цвет си мој а ниту име не ти знам

Има еден дом што не се зори
скриен е тој во сказни, гори
мора да си ти од него еден дел
еден допир толку мал
еден бакнеж сосем мал, а врел

<< Povratak