Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Dragan Mijalkovski - Kazi mi

Dragan Mijalkovski

Kazi mi

Em    G  Am
Со тажен лик и насолзени очи
Em    C       H
доаѓаш ти ко ветрот тих во моите ноќи
Em    G     Am
за првпат те гледам несреќна мила
       H        C               
каков ли бол ги стопи твоите полетни крила 
Em             Am
Ти моето цвеќе не го примаш веќе
Em      C           H
бегаш од се што било дел на твојот свет.

Ref x2:
Em                      Am
Ти плачеш и гориш за разделба збориш заминуваш ти
D                 G
а имаш ли сила да размислиш мила што ќе сториш ти
Em
ме оставаш мене за друг да те земе
Am
не те давам цвету мој
Em           Hm  Em
кажи ми кажи дал постои друг во животот твој.


Ти мој си свет и единствена радост
од сонцето дар најубав цвет на мојата младост
но постануваш груба и сосема туѓа
бегаш од се што било дел на мојот свет

Ref:

<< Povratak