Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Tose Proeski

Zvzdo severnice

Am                 Dm
Ѕвездо севернице ноќва на небо што сјаеш
   Am   
Дали љубовни немири можеш ти да познаеш
Am                  Dm
Ѕвездо севернице, дај ми крила да се вивнам
   Am              Em    G
и во твоите небески царства јас да пристигнам.

  C      G        C
Од таму да видам дал крај пенџере
  E     Am      Dm      E Am E
мила коси чешла ветерот дури лик и милува-а-а.


Am        E     
Крилја дај ѕвездо јас да летнам
Am      G
на нејно пенџере да слетам
C         Dm
и во ноќта нежно да ја допрам
Am E  Am
мојта љубена (x2)


Bbm                  Ebm
Ѕвездо помогни ми, дај ми крила да се вивнам
   Bbm                F Gb F
и во твоите небесни царства јас да пристигнам
F      Bbm   F     Bbm
оттаму да видам дал мојта љубена
      F     Bbm
крај пенџер косите ги расплела
  Ebm        F Gb
дур ветер лик ти милува-а-а
Bbm       F     
Крилја дај ѕвездо јас да летнам
Bbm      Ab
на нејно пенџере да слетам
Db         Ebm
и во ноќта нежно да ја допрам
Bbm F  Bbm
мојта љубена (x2)

Bbm       F     
Крилја дај ѕвездо јас да летнам
Bbm      Ab
на нејно пенџере да слетам
Db         Ebm
и во ноќта нежно да ја допрам
Bbm F  Bbm
мојта љубена (x2)

<< Povratak