Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Боже чувај ја од зло

Toše Proeski

Боже чувај ја од зло

[Verse]

    G  A
Таа има очи
     F#m    G
Кои ми ги знаат тајните
   G    A   Bm
Сите победи и сите порази

    G  A
Таа има раце
      F#m    G
Кои кријат цели светови
   G      A     Bm
И би умрел јас за тие прегратки
   G      F#    Bm
И би умрел јас за тие прегратки

[Chorus]

   Bm
Боже, не ми треба ништо друго
F#m
Дур' сум жив под ова небо
G
Топла постела
 Em   F#
И очи што ги знам

   Bm
Боже, ангели од небо прати
F#m
Таа нема да се врати
G
Чувај ја од зло
  Em     F#
Таа нема никој свој

 G    A
Ууу..., Ооо...
    Bm   Bm7/A
Нема никој свој
    G  F#   Bm
Боже, чувај ја од зло

[Verse]

    G  A
Таа има усни
     F#m    G
Вкусни како зрела јагода
   G    A   Bm
Кои никој не ги бакнува ко јас
   G    F#   Bm
Кои никој не ги бакнува ко јас

[Chorus]

   Bm
Боже, не ми треба ништо друго
F#m
Дур' сум жив под ова небо
G
Топла постела
 Em   F#
И очи што ги знам

   Bm
Боже, ангели од небо прати
F#m
Таа нема да се врати
G
Чувај ја од зло
  Em     F#
Таа нема никој свој

 G    A
Ууу..., Ооо...
    Bm   Bm7/A
Нема никој свој
    G  F#   Bm
Боже, чувај ја од зло

[Bridge]

C#m - G#m

A - G#m

F#m - G#m - A - B

[Chorus]

   Bm
Боже, не ми треба ништо друго
F#m
Дур' сум жив под ова небо
G
Топла постела
 Em   F#
И очи што ги знам

   Bm
Боже, ангели од небо прати
F#m
Таа нема да се врати
G
Чувај ја од зло
  Em     F#
Таа нема никој свој, Божее... (x2)


 G    A
Ууу..., Ооо...
    Bm   Bm7/A
Нема никој свој
    G  F#   Em
Боже, чувај ја од зло
  F#
Ууу...
        Bm
Боже, чувај ја од зло

<< Povratak