Akordi za gitaruOznačite pesmu Preuzmite .pdf
Akordi u boji
Promena tonaliteta
AA#B ABH

Toše Proeski - Среќна ли си ти

Toše Proeski

Среќна ли си ти

[Verse]

Gm       Cm     D
Никогаш не сум имал многу да ти дадам
Gm       Cm     D    Eb Cm
никогаш, само љубов како дете искрена
     D     Gm
но не ти беше доволна.

Gm       Cm     D
Туѓа си, веќе немам право да те имам
Gm       Cm     D     Eb Cm
туѓа си колку години те чекав преку пат
     D     Gm
за да те сретнам некогаш

[Chorus]

Cm
Среќна ли си ти

сега кога носиш злато
Ab
или несреќна
           Bb
што на мое место туѓи дланки треперат
          Eb  G
тоа срце кому припаѓа?

Cm
Среќна ли си ти

далеку од мене мила
Ab
или спомени

гребат како груба свила
Bb
дали најде мир
             Eb  G  Cm
таму кај што од мене се скри?

[Verse]

Gm       Cm     D
Пред мене кое добро ми те донесе
Gm          Cm     D      Eb Cm
на мојот праг, кога пројдов километри сосем сам
     D     Gm
но веќе сам не спијам

[Chorus]

Cm
Среќна ли си ти

сега кога носиш злато
Ab
или несреќна
           Bb
што на мое место туѓи дланки треперат
          Eb  G
тоа срце кому припаѓа?

Cm
Среќна ли си ти

далеку од мене мила
Ab
или спомени

гребат како груба свила
Bb
дали најде мир
             Eb  G  Cm
таму кај што од мене се скри?

[Bridge]

Ab     Fm       Cm
Тебе јас те знам многу одамна
      Bb       Ab
како никој друг на светот
       Fm      G Ab
и не сум посакал друга ниедна-a

[Chorus] Modulation Cm-C#m

C#m
Среќна ли си ти

сега кога носиш злато
A
или несреќна
           B
што на мое место туѓи дланки треперат
          E  G#
тоа срце кому припаѓа?

C#m
Среќна ли си ти

далеку од мене мила
A
или спомени

гребат како груба свила
B
дали најде мир
             E  G#  C#m
таму кај што од мене се скри?

<< Povratak